Varolo investeer in ontwikkeling

Banksman NOGEPA 1.9A&B

Haal je banksman NOGEPA 1.9A certificaat bij Varolo!

Banksman NOGEPA 1.9A&B

Het Banksman NOGEPA 1.9A-certificaat geeft aan dat een individu de nodige training heeft ontvangen om hijswerkzaamheden veilig en efficiënt te coördineren en uit te voeren volgens de richtlijnen van de NOGEPA 1.9A-standaard.

Wat zijn de voordelen?

  1. Veiligheid: Het certificaat voorziet personeel van de nodige kennis en vaardigheden om hijswerkzaamheden veilig uit te voeren. Dit helpt ongevallen te voorkomen en de algehele veiligheid op de werkplek te verbeteren.
  2. Efficiëntie: Door personeel op te leiden en te certificeren volgens de NOGEPA 1.9A-standaard, kunnen hijswerkzaamheden efficiënter worden uitgevoerd. Dit komt doordat gecertificeerde Banksman weten hoe ze het hijswerk moeten coördineren en communiceren met de kraanmachinist, wat resulteert in soepelere en snellere operaties.
  3. Compliance en kwaliteit: Het bezitten van het Banksman NOGEPA 1.9A-certificaat toont aan dat het personeel voldoet aan de vereiste normen en richtlijnen voor hijswerkzaamheden. Dit draagt bij aan de algehele kwaliteit van de operaties en zorgt ervoor dat de werkzaamheden voldoen aan de geldende regelgeving en industrienormen.

Zijn er vragen?

Bekijk beschikbaarheid van deze cursus

Benieuwd naar deze opleiding?

We vertellen je graag meer!

Wat behandelen we tijdens de cursus

Het Banksman NOGEPA 1.9A-certificaat is een essentiële training voor personeel dat betrokken is bij hijswerkzaamheden in de olie- en gasindustrie en andere gerelateerde sectoren. Tijdens deze cursus leren deelnemers de nodige vaardigheden en kennis om hijswerkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren volgens de richtlijnen van de NOGEPA 1.9A-standaard.

De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen, waaronder veiligheidsvoorschriften, communicatieprotocollen met kraanmachinisten, risicobeoordeling, lastberekening, het gebruik van hijsmiddelen en praktische oefeningen om de geleerde concepten toe te passen. Veiligheid staat centraal in de training, en deelnemers leren hoe ze risico’s kunnen identificeren en beheersen om ongevallen te voorkomen.

Een grondig begrip van lastberekening en het correct gebruik van hijsmiddelen zijn essentieel voor het veilig uitvoeren van hijswerkzaamheden. De cursus richt zich daarom ook op het ontwikkelen van deze vaardigheden, zodat deelnemers in staat zijn om de juiste hijsapparatuur te selecteren en te gebruiken voor verschillende situaties.

Praktische oefeningen vormen een integraal onderdeel van de cursus, waarbij deelnemers de kans krijgen om hun vaardigheden in de praktijk te brengen onder toezicht van ervaren instructeurs. Dit stelt hen in staat om vertrouwen op te bouwen in hun capaciteiten en zich voor te bereiden op het veilig uitvoeren van hijswerkzaamheden in echte werkomgevingen.

Het behalen van het Banksman NOGEPA 1.9A-certificaat toont aan dat een individu over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om hijswerkzaamheden op een veilige en efficiënte manier te coördineren en uit te voeren volgens de geldende normen en richtlijnen. Dit draagt bij aan een veiligere werkomgeving en verhoogt de kwaliteit en efficiëntie van hijswerkzaamheden binnen de industrie.

Wat kun je na de cursus?

Na het voltooien van de Banksman NOGEPA 1.9A-training ben je in staat om:

  • Hijswerkzaamheden veilig en efficiënt te coördineren en uit te voeren.
  • Veiligheidsvoorschriften te interpreteren en toe te passen.
  • Effectief te communiceren met kraanmachinisten en andere teamleden.
  • Risico’s te beoordelen en te beheren tijdens hijswerkzaamheden.
  • Lasten correct te berekenen en de juiste hijsmiddelen te selecteren.
  • Praktische oefeningen uit te voeren om geleerde vaardigheden toe te passen.
  • Te voldoen aan de geldende normen en richtlijnen, zoals vastgesteld in de NOGEPA 1.9A-standaard.

Wat houdt de cursus in?

Het Banksman NOGEPA 1.9A-certificaat geeft aan dat een individu de nodige training heeft ontvangen om hijswerkzaamheden veilig en efficiënt te coördineren en uit te voeren volgens de richtlijnen van de NOGEPA 1.9A-standaard.

Faq

Veelgestelde vragen

De prijs van deze training varieert aangezien wij de prijzen van de opleidingscentra waarmee wij samenwerken aanhouden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Andere opleidingen

Misschien ook interessant?