Varolo investeer in ontwikkeling

EHBO

Haal je EHBO bij Varolo!

EHBO

Een EHBO-opleiding (Eerste Hulp Bij Ongelukken) is een cursus die individuen leert hoe ze eerste hulp kunnen verlenen in noodsituaties. De opleiding richt zich op het bieden van directe zorg aan mensen die gewond of plotseling ziek zijn totdat professionele medische hulp beschikbaar is. EHBO-vaardigheden kunnen van onschatbare waarde zijn in diverse situaties, zoals thuis, op het werk, tijdens sportevenementen of in het dagelijks leven. 

Wat zijn de voordelen? 

 • Levensreddende vaardigheden: Een EHBO-opleiding leert deelnemers levensreddende vaardigheden, zoals reanimatie (CPR), het gebruik van een automatische externe defibrillator (AED) en het verlenen van eerste hulp bij ernstige verwondingen. Deze vaardigheden kunnen cruciaal zijn in noodsituaties en kunnen het verschil maken tussen leven en dood.
 • Verhoogd zelfvertrouwen: Het hebben van de kennis en vaardigheden om eerste hulp te verlenen kan het zelfvertrouwen vergroten. In geval van een noodsituatie voelen getrainde EHBO’ers zich vaak beter voorbereid en in staat om effectief te handelen.
 • Snellere reactie in noodsituaties: EHBO-training verbetert de reactietijd van mensen in noodsituaties. Getrainde personen weten wat ze moeten doen en handelen doelgericht, waardoor kostbare tijd wordt bespaard. 

N.o.t.k.

N.o.t.k. incl. BTW

Zijn er vragen?

Bekijk beschikbaarheid van deze cursus

Benieuwd naar deze opleiding?

We vertellen je graag meer!

Wat behandelen we tijdens de cursus

Een EHBO-opleiding behandelt een breed scala aan onderwerpen die deelnemers voorbereiden op het verlenen van eerste hulp in noodsituaties. Hier zijn enkele van de belangrijkste onderwerpen die doorgaans worden behandeld tijdens een EHBO-opleiding: 

 • Beoordeling van de situatie: Hoe de ernst van een noodsituatie te beoordelen. Het waarborgen van de veiligheid van zowel het slachtoffer als de hulpverlener. 
 • Reanimatie (CPR): Technieken voor borstcompressies en beademing bij een bewusteloos slachtoffer. Het gebruik van een automatische externe defibrillator (AED). 
 • Bewustzijnsstoornissen: Herkennen van tekenen van bewustzijnsstoornissen, zoals flauwvallen of beroertes. Basistechnieken voor het omgaan met bewustzijnsstoornissen. 
 • Luchtwegobstructie (verslikking): Herkenning en behandeling van een luchtwegobstructie. Heimlich-methode bij volwassenen, kinderen en baby’s. 
 • Bloedingen en wonden: Controle en behandeling van bloedingen. Verbandtechnieken voor verschillende soorten wonden. 
 • Shock: Herkenning van shocktoestanden. Eerste hulp bij shock. 
 • Brandwonden en scalds: Eerste hulp bij brandwonden en verbrandingsscènes. Het belang van koelen met water. 
 • Breuken en ontwrichtingen: Herkennen van fracturen en ontwrichtingen. Immobilisatie en ondersteuning van gewonden met breuken. 
 • Letsels aan spieren en gewrichten: Eerste hulp bij verstuikingen, verrekkingen en kneuzingen. Het gebruik van verbanden en ondersteuning voor gewrichtsletsels. 
 • Koorts en hitte- en koudeletsels: Eerste hulp bij oververhitting en onderkoeling. Herkenning van tekenen van koorts.
 • Vergiftiging: Herkenning van tekenen van vergiftiging. Eerste hulp bij vergiftiging. 
 • Eerste hulp bij specifieke groepen: Specifieke benaderingen voor eerste hulp bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen. 
 • Communicatie en noodprocedures: Effectieve communicatie met hulpdiensten. Noodprocedures en het oproepen van professionele medische hulp. 

Wat kun je na de cursus?

Een EHBO’er heeft geleerd om optimale eerste hulp te bieden. Dit kanvariëren van hulp bieden bij kleine, onschuldige ongelukken zoals een flinke schaafwond na een valpartij of het verwijderen van een splinter tot het verlenen van levensreddende hulp, bijvoorbeeld het toepassen van reanimatie en beademing.

Wat is een EHBO cursus?

Een EHBO-opleiding (Eerste Hulp Bij Ongelukken) is een cursus die individuen leert hoe ze eerste hulp kunnen verlenen in noodsituaties. De opleiding richt zich op het bieden van directe zorg aan mensen die gewond of plotseling ziek zijn totdat professionele medische hulp beschikbaar is. EHBO-vaardigheden kunnen van onschatbare waarde zijn in diverse situaties, zoals thuis, op het werk, tijdens sportevenementen of in het dagelijks leven. 

Faq

Veelgestelde vragen

De prijs van deze opleiding varieert. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

EHBO Cursus aanvragen

Vraag deze opleiding gemakkelijk bij ons aan. Dit kan online via onze website of per mail/telefonisch.

Andere opleidingen

Misschien ook interessant?