Varolo investeer in ontwikkeling

Aanslaan en begeleiden van lasten SOG

Haal je Training aanslaan en begeleiden van lasten SOG bij Varolo!

Aanslaan en begeleiden van lasten SOG

De training veilig aanslaan en begeleiden van lasten SOG van Varolo heeft als doel om deelnemers te leren hoe ze, in samenspraak met de machinist, op een veilige, verantwoorde en effectieve manier lasten kunnen aanslaan en begeleiden.

Wat zijn de voordelen?

 • Veiligheid op de Werkplek: De training richt zich op het veilig aanslaan en begeleiden van lasten, waardoor deelnemers de juiste technieken leren om potentieel gevaarlijke situaties te vermijden. Dit resulteert in een aanzienlijke verbetering van de algehele veiligheid op de werkplek bij het hanteren en verplaatsen van lasten.
 • Naleving van Industriële Normen: De SOG-training is afgestemd op industriële normen en richtlijnen. Door deze training te voltooien, voldoen deelnemers aan de specifieke eisen die gelden voor het aanslaan en begeleiden van lasten in de gas- en drinkwatersector. Dit draagt bij aan de naleving van sectorale normen en regelgeving.
 • Efficiëntie en Deskundigheid: Deelnemers verwerven essentiële kennis en vaardigheden om lasten op een efficiënte en deskundige manier aan te slaan en te begeleiden. Dit resulteert in een verbeterde werkuitvoering, optimalisatie van hijsprocessen en verhoogde productiviteit op de werkplek.

Zijn er vragen?

Bekijk beschikbaarheid van deze cursus

Benieuwd naar deze opleiding?

We vertellen je graag meer!

Wat behandelen we tijdens de cursus

De training veilig aanslaan en begeleiden van lasten bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte. Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

Theorie:

 • Algemeen (basisbegrippen)
 • Arbowet en ISO 12480 (veilig gebruik van kranen)
 • Veiligheid (algemene en specifieke veiligheidsregels)
 • Vaktechniek (aanslagmateriaal, selectie aanslagmateriaal, aanslaan van lasten)
 • Hijsbanden en staalkabels / Ketting en kettingwerk, speciaal hijsgereedschap
 • Takels, hijsbalken en loopkatten
 • Inspectie en certificering
 • Veilig aanslaan van lasten, communicatie met armseinen of werken met een portofoon
 • Hijsen van lasten, hijsplan en positie en begeleiding

Praktijk:

 • Voorbereiden, uitvoeren en oefenen in het veilig aanslaan en verplaatsen van een last in een constructie met in acht neming van veiligheid en vakkundigheid

Wat kun je na de cursus?

De opleiding voor het aanslaan en begeleiden van lasten volgens de SOG-standaarden biedt deelnemers de nodige expertise om veilig en efficiënt te opereren in de gas- en drinkwatersector. Na het voltooien van deze opleiding beschikken deelnemers over de vaardigheden om lasten op verantwoorde wijze aan te slaan en te begeleiden, met strikte naleving van sectorale normen en regelgeving. Dit stelt hen niet alleen in staat om de veiligheid op de werkplek te waarborgen, maar ook om bij te dragen aan een gestroomlijnde uitvoering van hijsoperaties, wat resulteert in verbeterde operationele efficiëntie en naleving van industrienormen.

Wat houdt de cursus in?

De training veilig aanslaan en begeleiden van lasten SOG van Varolo heeft als doel om deelnemers te leren hoe ze, in samenspraak met de machinist, op een veilige, verantwoorde en effectieve manier lasten kunnen aanslaan en begeleiden.

Faq

Veelgestelde vragen

De prijs van deze training varieert. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Andere opleidingen

Misschien ook interessant?